Opsætning af brusevæg eller glasvæg i badeværelset

Har du allerede købt en glasvæg hos os, kan du her læse nærmere om montering af glasvæg i badeværelset. Vi giver dig en udførlig step-by-step-guide til opsætning af brusevæg eller anden glasvæg, så du er godt klædt på til selv at gå i gang med opgaven.

Moderne brusevægge i glas fra Glasse.dk

En smuk glasvæg skaber en utroligt flot effekt i badeværelset. Bruges den som brusevæg, får glasvæggen samtidig en praktisk funktion i det daglige, og der er mange muligheder for at få din nye brusevæg præcis, som du ønsker, når du bestiller den her hos os. I forbindelse med køb kan du vælge at blive kontaktet med et tilbud på montering af brusevæg, men du kan også vælge selv at stå for opsætning af glasvæggen med udgangspunkt i vores guide her på siden.

Se også vores udvalg af tilbehør til brusevægge her.

Trin-for-trin-guide til montering af brusevæg

Der findes forskellige metoder til montering af glasvæg i badeværelset. Den mest klassiske er at montere væggen med en stang foroven, hvor der kan sidde et badeforhæng på, og det er den metode, vi tager udgangspunkt i herunder. Til montering af glas-brusevæggen skal du bruge:

 • Brusevæg
 • Vaterpas
 • Høreværn
 • Bore- og skruemaskine
 • Skruer
 • Murbor
 • Plugs

Læs gerne guiden her helt igennem, inden du går i gang.

 1. Montering af skinne til brusevæg

  Glasvæggen skal monteres i niveau med gulvet udenfor brusenichen og ikke i niveau med selve bruseområdet, hvor vandet løber ned. Den skal være så tæt på kanten som muligt.

  Start med at tjekke, at skinnen står i lod, og marker på væggen, hvor der skal bores. Bor derefter de ønskede huller i væggen ved at bruge et murbor uden slag på boremaskinen. Det giver de pæneste huller og minimerer støj og svineri ved boring. Når hullerne er boret, kan du montere plugs og skrue skinnen op med skruerne. Spænd dem ikke helt, før alle skruerne er sat i.

 2. Montering af brusevæg på den ene side

  Når skinnen er fastgjort, skal glasvæggen monteres heri. Placer brusevæggen i skinnen, og brug gerne et par små klodser på gulvet til at klodse glasset op, så det står godt beskyttet, og det bliver lettere for dig at justere. Glasset skal være helt i lod og vater, før det fastgøres til skinnen. Slut af med en vådrumssiliconefuge mellem glas og U-profil / væg og u-profil.

 3. Montering af brusestang og brusevæg på den anden side

  Nu skal brusestangen, der holder glasvæggen fast på den anden side, monteres. Brusestangen monteres med et beslag, der sidder på brusestangen, som sættes over glasset. Holderen til stangen bores først fast til væggen, og derefter monteres selve stangen på brusevæggen. Sørg for at spænde godt efter, så du er sikker på, at den sidder helt fast. Som det sidste drejes de små unbrakoskruer på stangen indad, inden de fastspændes.

Din brusevæg er nu klar til brug!